CzechTourism: Zástupci Česka bodovali na veletrhu cestovního ruchu v Dubaji

17.05.2024 13:04 | Tisková zpráva

Po třech letech zprostředkovala Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism ve spolupráci se Zastupitelským úřadem v Abú Dhabí účast osmi českých partnerů na 31. ročníku největšího B2B/B2C veletrhu na Blízkém východě „Arabian Travel Market“ (ATM) v Dubaji. Společně představili návštěvníkům Česko jako zemi, kterou stojí za to navštívit. A zájem o tuzemský stánek byl značný.

CzechTourism: Zástupci Česka bodovali na veletrhu cestovního ruchu v Dubaji
Foto: wien.czechcentres.cz
Popisek: CzechTourism

Motto letošního ročníku ATM znělo „Transformace cestovního ruchu prostřednictvím podnikání". Zúčastnilo se ho přes 2 600 společností napříč kontinenty, které prezentovaly vlivným nákupčím i řadovým návštěvníkům tisíce produktů a nabídek destinací po celém světě. Do dubajského Světového obchodního centra zamířilo rekordních 33,5 tisíce návštěvníků ze160 zemí. Jejich počet tak oproti loňsku vzrostl o 11 %.

“Díky vysoké účasti na veletrhu jsme společně s partnery mohli představit širokému publiku Česko, jakožto zemi, kam lidé mohou přijet s dětmi, vychutnat si neopakovatelné zážitky, absolvovat v příjemném prostředí obchodní jednání či konferenci nebo si prostě jen tak užít volný čas. A navíc s bonusem, že nemusí v rámci přejezdů Česka trávit na cestě dlouhé hodiny, protože je vše blízko,“ shrnuje ředitel České centrály cestovního ruchu – CzechTourism František Reismüller a dodává: „Podle nejnovějších dat dorazilo do tuzemských ubytovacích zařízení jen během 1.kvartálu letošního roku ze Saudské Arábie a Spojených arabských emirátů přes 6 700 cestovatelů. V průměru u nás strávili zhruba 4 dny. Nejčastěji mířili do Prahy, Karlovarského a Jihomoravského kraje. V podpoře příjezdu návštěvníků ze vzdálených zemí hrají velmi zásadní roli přímé lety z těchto destinací. Dokazuje to i praxe. Tak třeba pozitivně se podepsalo spuštění linky z Tchaj-wanu v loňském roce. Letos v červnu obnoví po několikaleté pauze společnost Hainan Airlines přímé spojení Prahy s pevninskou Čínou, což s největší pravděpodobností opět pomůže přilákat do Česka více návštěvníků ze vzdálených a bonitních trhů. Už nyní pozorujeme, že z přímého leteckého spojení Praha-Dubaj profitují například naše lázně. Právě lázeňské resorty totiž patří mezi často vyhledávané destinace ze strany turistů z arabských zemí.“

„Tato akce nabídla obrovský potenciál pro Česko. V maximální možné míře jsme využili šanci oslovit a zaujmout bonitní klientelu zejména ze vzdálených zemí. Společně s vystavující partnery jsme se tak posunuli o kus dále, pokud jde o motivaci turistů nejen z Blízkého východu, ale z celého světa, k návštěvě naší země. V neposlední řadě jsme si z veletrhu odnesli i řadu praktických informací, na jejichž základě můžeme v budoucnu ještě lépe cílit naše aktivity,“ vyzdvihuje ředitelka odboru marketingu a zahraničních zastoupení České centrály cestovního ruchu – CzechTourism Jana Štumpová Konicarová

Propagace Česka neprobíhala jen v rámci prezentací na stánku.

“V rámci veletrhu jsme se společně se zástupci dalších českých vystavovatelů zúčastnili i doprovodného programu. Mimo jiné jsme se aktivně zapojili do diskusí a networkingových setkání s předními cestovními operátory, leteckými společnostmi, médii a dalšími subjekty působícími v cestovním ruchu, tedy našimi klíčovými partnery,” dodává International marketing manager pro nové trhy CzechToursim Barbara Andelová.

Pomyslnou třešničkou na dortu českého stánku byla ukázka nové sbírky mincí České mincovny. Jednou z nejnovějších je mince „Above the Clouds“ (Nad oblaky), navržená emirátským umělcem Ali Al Ali. Vzdává hold všem letcům a cestovatelům, symbolizuje touhu a úspěch.

Další ročník veletrhu Arabian Travel Market proběhne od 28. dubna do 1. května 2025.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lubomír Metnar byl položen dotaz

Proč nikdo neřeší nákup tanků bez výběrka?

Dobrý den, schvalujete nákup tanků, který vláda plánuje? Mě překvapuje, že nikdo neřeší, že nákup probíhá bez výběrového řízení. Podle mě to zavání korupcí nebo minimálně plýtvání veřejnými penězi, protože když není výběrko, jak se ví, že jde pro nás o ten nejvýhodnější nákup?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

NÚKIB: Legislativní rada vlády doporučila návrh zákona

7:02 NÚKIB: Legislativní rada vlády doporučila návrh zákona

Předseda Legislativní rady vlády (LRV) včera svým stanoviskem doporučil vládě návrh zákona o kyberne…